Риганът  е невероятна билка, както за използване в кухнята, така

...
Риганът  е невероятна билка, както за използване в кухнята, така
Коментари Харесай

Казват му Могъщ, защото има 12 пъти повече антиоксиданти от портокала и 42 пъти повече от ябълката!

Риганът  е невероятна билка, както за потребление в кухнята, по този начин и за лечебно потребление, в случай че е належащо. Името му значи „ насладата на планината “, а риганът е уважаван като знак на щастието на античните гърци и римляните.

Риганът съдържа  витамини А, витамин С, витамин Е и витамин К, както и фибри, фолиева киселина, желязо, магнезий, витамин В6, калций и калий.

Той съдържа мощни фитохимикали, които оферират евентуални изгоди за здравето.

Риганът е отличен антиоксидант за укрепване на имунната система, с помощта на деен сътрудник, който има риган, розмаринова киселина

Той е мощен антиоксидант, който може да укрепи здравето на нашата имунна система. Много забавен факт е, че риганът има една от най-високите антиоксидантни стойности, има 12 пъти повече антиоксидантен потенциал от портокалите и 42 пъти повече антиоксидантен потенциал от ябълките.

Антиоксидантите  са химически съединения, които оказват помощ на организма да противодейства на отрицателните резултати на свободните радикали, които са причина за рак, прибързано стареене, увреждане на кожата, измежду други болести.
Карвакрол и тимол, два фитохимикала, присъстващи в ригана, са мощни антимикробни сътрудници. Проучванията демонстрират, че етеричното масло от риган може да убие хранителни патогени, като листерии и супер бактерии.

Риганът съдържа бета кариофилен, вещество, което инхибира инфектиране, както и извънредно потребно при лекуването на болести като остеопороза, атеросклероза и метаболитен синдром.

Риганът има мощна антивирусна активност , и е открито, че аерозол, съдържащ ароматни пет етерични масла от растения, в това число риган, доста облекчава признаците при хора с инфекции на горните дихателни пътища.
Ако се разболеете от грип или настинка, ригановото масло може да бъде доста потребно. По предписание, колкото по-висока е концентрацията на карвакол, толкоз по-ефективна ще бъде. Любопитно е, че риганът способства за изпотяване като режим на детоксикация и потреблението му може да помогне на тялото да отстрани също по този начин нежеланите храчки от белите дробове.
Риганът е една от билките, които са били изследвани заради неговите медицински и антибиотични свойства. Важно е да не злоупотребявате с потреблението му, по тази причина можете да консумирате умерени количества в салатите, както и като фалшификация за месо и зеленчуци.

Риганът служи за попречване и противопоставяне на:-Простуда
-Алергии
-Умора
– Силна болежка
-Бронхит
– Главобол
– Вътрешни паразити.
– Репелент против инсекти
-Премахва пъпките
-За зъбна хигиена
– Болести на сърцето, болежка в ухото, менструални конвулсии, измежду други болести.

 

 zajenata.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР